Shades

Serien Shades började som en lek med färger. Färger från hav, jord, kol, sten och löv. Färger som ger både lugn och energi. Naturens symmetri och ständiga strävan efter kaos, i perfekt harmoni. Ur leken kom till sist oregelbundna mönster och nyanser som jag verkligen gillade. Lugna och snabba penseldrag blandades och tillslut blev helheten något jag ville gå vidare med.

Jag valde tyg och skickade iväg mina bilder till tryckeriet. 

Trycket är digitalt och därför är användningen av energi och vatten minimal vid produktionen. Hela produktionen sker i Nordeuropa under socialt goda förhållande, vilket känns väldigt fint. 

När jag hämtade tygerna så var jag så nyfiken över resultatet att jag öppnade paketet direkt i bilen, jag kunde bara se delar av trycket då tyget låg fint ihoprullat. Jag startade motorn och åkte raka vägen mot tygbutiken på landet, jag ville ha tyg till bakstycken så jag kunde börja sy direkt när jag kom hem. Väl hos tygbutiken i de gamla tegelbyggnaderna fick jag se trycken i sin helhet och jag valde fina twilltyger till baksidan av mina kuddfodral.

Hemma väntade som vanligt matlagning, nattning och en massa annat arbete som fick komma före, så är det att vara sin egen på deltid. Man kan inte hinna allt man skulle önska på en gång. Projektet fick nu vänta några dagar till kommande helg, då skulle jag ha lite tid över på kvällarna. Lördagen som kom bjöd på en ovanligt sen nattning och jag kände mig lite ur gängorna för att vara ärlig.

Men så fort jag såg de fina tygerna började inspirationen komma tillbaka, jag röjde undan på matsalsbordet och tog fram symaskinen. Ett stygn i taget... och snart så skulle väl detta vara färdigt. Riktigt så enkelt var det inte, men resultatet blev till slut mycket bra. 

Nu finns en serie kuddar och necessärer upp i butiken med dessa vackra tyger och jag hoppas att du ska tycka lika mycket om dem som jag.